De interes

Home » De interes

NECONFORMITATI PRIVIND ANALIZA DE RISC LA SECURITATEA FIZICĂ

Principalele cauze cu impact
asupra calitatii procesului de evaluare
• reglementarea insuficienta ori interpretativa;
• pregatirea sumara ori lipsa de experienta a evaluatorilor;
• lipsa de responsabilizare a evaluatorilor;
• neefectuarea inspectiilor in teren sau culegerea datelor prin
intermediari [ … mai mult ]

Certificare vitraje

Pentru geamurile antiglonţ au existat, în Europa, o serie de standarde naţionale, cum ar fi DIN 52290, BS 5051, înlocuite în prezent de EN 1063, iar la nivel mondial sunt încă utilizate standarde, cum ar fi UL 752 şi NIJ, în Statele Unite ale Americii sau STANAG, la nivel NATO [ … mai mult ]

Mitul codului pin tastat invers şi alarmarea automată a poliţiei

Mitul codului PIN tastat invers face din nou vâlvă pe Internet. În continuare se lansează mesaje prin intermediul cărora se afirmă că, în cazul unei tâlhării la bancomat, Poliţia este anunţată imediat despre incident dacă persoana aflată la necaz introduce codul de la coadă la cap [ … mai mult ]

Hoti de identitate

Fotografiile arata modalitatea prin care, hotii de identitate, obtin informatii de pe cartile de credit, precum si codul PIN [ … vezi materialul ]

 

Angajarea personalului cu atributii de paza. Ce trebuie sa stie obligatoriu angajatorii ?

In ce priveste angajarea personalului cu atributii de paza, angajatorii trebuie sa respecte prevederile in vigoare si sa acorde acest post numai persoanelor care indeplinesc intocmai conditiile impuse de lege.

Astfel, actul normativ care reglementeaza activitatea de paza este Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit art. 12 din Legea 333/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, paza proprie se realizeaza cu personal calificat, angajat al unitatii beneficiare, conform legii.

[ ... citeste mai mult ]

Tentativa jaf

Tentativa jaf armat

ETAPE de parcurs in vederea obtinerii unei evaluari de risc securitate fizica

1. Selectati de la adresa www.politiaromana.ro/Ordine_publica/sisteme_paza.htm expertii in evaluare de risc securitate fizica pe care doriti sa-i contactati. Stabiliti intalnirea cu un evaluator de risc, direct la locatia unde urmeaza a se efectua analiza de risc la securitatea fizica sau la sediul central al firmei dvs.

evaluarederisc-securitatefizica (2)

2. Alegeti expertul evaluator de risc securitate fizica care va ofera cele mai convenabile conditii de contractare. Semnati contractul de prestari servicii si puneti la dispozitie toate informatiile si documentele necesare elaborarii (ROF, acte normative interne ale firmei cu impact in securitatea fizica, plan paza, proiect sistem de alarma, certificate si agremente din aria securitatii mecano-fizice, contract/polita de asigurare valori, contracte de prestari servicii in domeniul securitatii fizice, etc.)

despre noi 5

3. In baza studierii documentatiilor puse la dispozitie de catre beneficiar si a verificarilor realizate in teren cu privire la obiectiv si imprejurimile acestuia se indentifica vulnerabilitatile, precum si factorii interni si externi.

evaluarederisc-securitatefizica (5)

4. Se introduc informatiile precizate la punctul anterior (pct. 3) in “Grila de evaluare de risc securitate fizica” a tipului respectiv de obiectiv si se stabilesc masurile minimale necesare a se implementa in vederea obtinerii unui nivel de risc acceptabil.

evaluarederisc-securitatefizica (4)

5. Se cuantifica cat mai eficient costurile estimative aferente implementarii masurilor necesare a se aplica in vederea obtinerii unui nivel de risc de securitate fizica acceptabil.

evaluarederisc-securitatefizica (6)

6. Se intocmeste raportul de evaluare de risc de securitate fizica si se preda beneficiarului.

evaluarederisc-securitatefizica (1)